slips van biologische katoen

JAZZ-SLIPS, SHORTS, TANGASLIPS, EN STRINGS VAN BIOLOGISCHE KATOEN

Je vindt hier fair geproduceerde en huidvriendelijke slips van biologische katoen en andere natuurlijke materialen in diverse modellen en kleuren.


Wijnrode fairtrade minislip van biologische katoen

Witte fairtrade minislip van biologische katoen

Zwarte fairtrade minislip van biologische katoen

Naturelkleurige fairtrade minislip van biologische katoen

Slip van biologische katoen

Hipsterslip van biologische katoen

Hipsterslip van biologische katoen

Hipsterslip van biologische katoen

Zwarte biokatoenen slip

Roze slip van biologische katoen

Navy-blauwe slip van biologische katoen

Jazzpants van biologische katoen

Witte jazzpants van biologische katoen

Tailleslip van biologische katoen

Tailleslip van biologische katoen

Tangaslip van biologische katoen

Shorts van biologische katoen

Naturelkleurige shorts van biologische katoen

Shorts van biologische katoen

Lange damesonderbroek

Slip van biologische katoen

Blauwe slip van biologische katoen

Slip van biologische katoen

Zwarte fairtrade slip van biologische katoen

Grijze biokatoenen slip


ECO EN FAIR GEPRODUCEERDE SLIPS

De huid wordt wel beschouwd als het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarom is huidvriendelijke en biologische onderkleding van belang. De meeste van deze slips en shorts zijn gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wat betekent dat in de teelt van de planten geen insecticiden of andere bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de katoen niet genetisch is gemanipuleerd. In de biologische landbouw wordt ook gelet op een beter watermanagement en op het gezond houden van de grond door wisselteelt en door compostering van het plantaardige materiaal dat niet wordt gebruikt. Enkele gegevens:

  • Als biologische wol is gebruikt, betekent dit dat deze afkomstig is van gecertificeerde biologische en diervriendelijke schapenhouderij. Dit betekent onder andere dat de dieren alle ruimte hebben (in de praktijk leven ze quasi in het wild) maar bijvoorbeeld ook dat de wol mulesing-vrij is.
  • Aan ondergoed worden specifieke eisen gesteld. Veel mensen vinden het prettig en ook beter staan, als er een beetje rek in zit. Om daar enigszins aan tegemoet te komen is voor ondergoed een relatief hoog percentage van 8% elastaan toegestaan om toch een biologische GOTS-certificering te krijgen.
  • Als slips of shorts GOTS-gecertificeerd zijn, wil dat zeggen dat niet alleen de productie van de grondstoffen biologisch was, maar dat ook in de verdere productieketen milieuvriendelijk en sociaal (fair trade) wordt gewerkt. Dit geldt dus ook voor de afwerking (finish) waartoe ook het verfproces gerekend wordt.