DAMESSOKKEN VAN WOL

DAMESSOKKEN VAN WOL, VRIENDELIJK VOOR DE NATUUR, VRIENDELIJK VOOR JE HUID

Ontdek hier damessokken van wol. Wollen sokken dragen comfortabel, nemen veel vocht op zonder vochtig aan te voelen en zijn ademend. In deze categorie vind je alleen sokken en kniekousen waarin wol is verwerkt, soms in combinatie met (biologische) katoen, hennep, linnen en zelfs zijde. De combinaties die hieruit voortkomen zijn heel verschillend en uniek.


Marinekleurige damessokken van biologische wol

Naturelkleurige damessokken van biologische wol

Zwarte damessokken van biologische wol

Korte zwarte damessokken van wol en zijde

Korte blauwe damessokken van wol en zijde

Korte damessokken van wol en zijde in frambooskleur

Damessokken van biologische wol en linnen

Dames wandelsokken van biologische wol

Sportsokken van biologische wol

Damessokken van biologische wol

Dames kniekousen van biologische katoen en wol

Dames kniekousen van biologische katoen en wol

Sokken van wol en biologische katoen

Biowollen antraciet sokken

Sokken van biologische katoen en biologische wol

Dames sneakersokken van biologische wol en linnen

Zwarte damessokken van biologische katoen en wol

Damessokken van biologische katoen en wol

Zwarte damessokken van hennep, biokatoen en yakwol

Naturel damessokken van hennep, biokatoen en yakwol

Wandelsokken met biologische wol

Wol: een puur natuurproduct

Wol is 'ademend' en draagt daardoor comfortabel en aangenaam aan je voeten, niet te warm en niet te koud. Wol die direct op de huid wordt gedragen helpt bij het handhaven van een gezonde temperatuur en vochtbalans. Dit zijn voor iedereen prettige eigenschappen, maar vooral ook voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is wol een natuurlijk materiaal dat volledig biologisch afbreekbaar is.
Is het winter? Dan is een paar wollen sokken zeker een must-have! Wol heeft bijzonder goede isolerende eigenschappen en houdt warmte daardoor goed vast. Maar ook ’s zomers kunnen wollen sokken een aanrader zijn vanwege hun ademende eigenschappen, comfort en hoge vochtopname-capaciteit. Kies ’s winters voor dikker gebreide sokken en ’s zomers voor een dunnere kwaliteit.

Wol is huidvriendelijk

Wol bestaat uit keratine, een proteïne die sterk lijkt op menselijk haar en die daarom ook goed wordt verdragen. Ook door mensen die wél gevoelig zijn voor katten- of hondenhaar. Meestal gaat het bij dat laatste om een gevoeligheid voor huidschilfers en speeksel dat op deze haren zit, iets wat bij schapenwol niet voorkomt. Wel is het zo dat wol kan prikken en dat sommige mensen daar beter tegen kunnen dan andere. Het prikken van wol heeft te maken met de fijnheid ervan: hoe fijner de wol hoe minder hij prikt.

Combinaties met andere materialen

Wol heeft meerdere kenmerkende eigenschappen, die goed van pas kunnen komen in speciale situaties als kou in de winter, of juist klamme voeten in de zomer. Toch wordt wol soms gecombineerd met andere vezels met weer andere eigenschappen. Populaire combinaties zijn bijvoorbeeld wol met katoen of wol met zijde, om extra zachtheid en gladheid toe te voegen.

Biologische wol? Hoe werkt dat?

Biologische wol is afkomstig uit biologische schapenhouderij. Daarbij krijgen schapen alle bewegingsvrijheid en worden ze niet preventief met chemische middelen tegen bijvoorbeeld luizen of andere parasieten. De in Australië nog voorkomende en omstreden praktijk van het mulesing is in biologische schapenhouderij verboden.
Het GOTS-certificaat is niet alleen een verzekering dat de wol afkomt van biologische schapenhouderijen maar ook dat er in het verdere productieproces (zoals het kleuren, maar ook het wasbaar maken) niet is gewerkt met schadelijke chemische stoffen.