MONDKAPJES VAN BIOLOGISCHE KATOEN

Onze mondkapjes zijn gemaakt van twee lagen biologische katoen, waar een los geleverd filter tussen kan worden gelegd. Dit filter is voor 93% gemaakt van een anti-microbiële vezel. De mondkapjes zijn door het confectie-atelier dat ze maakt ontwikkeld in samenwerking met een specialist in medische textiel. Het zijn echter geen medische mondkapjes. Zowel filter als kapjes zijn wasbaar tot 95%. In elke verpakking zitten drie maskers met los bijgeleverde filters die ertussen gelegd dienen te worden. Ook los bijgeleverd worden neusklemmetjes die eventueel gebruikt kunnen worden. Hiervoor is geen speciaal 'tunneltje' voorzien. Let op: doordat er in verband met mondkapjes overal een enorme vraag is naar elastiek, is het niet mogelijk geweest om alle kapjes met zwarte elastiek te maken. Ook als op de foto een zwarte elastiek is afgebeeld kan er soms ook een witte zijn gebruikt.


Zwarte mondkapjes van biologische katoen


Deze mondmaskers zijn gemaakt van huidvriendelijke biologische katoen. We willen benadrukken dat deze mondmaskers niet medisch getest of gecertificeerd zijn. Het filter dat tussen de lagen katoen gelegd kan worden, bestaat voor 93% uit anti-microbiële vezels. In dit geval betekent dit dat zilverionen die in het filter zijn versmolten de groei van micro-organismen tegengaan.
Ook als u een mondkapje draagt, is het goed om de anderhalve meter afstand te houden die door overheden wordt aangeraden. Mondmaskers zijn derhalve geen vervanging van andere maatregelen, maar dienen beschouwd te worden als een aanvulling daarop. Afstand houden, vaak de handen wassen e.d. blijft essentieel. Met een mondmasker draagt u wel bij aan de bestrijding van het coronavirus, omdat het risico om anderen te besmetten erdoor wordt verkleind.