Flanel van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW016_2 natural GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige flanel van biologische katoen

Een flanel van 100% Egeische biologische katoen, GOTS-gecertificeerd en in Turkije geproduceerd volgens onze specificaties. Het doek vertoont kleine donkere 'pitjes'. Dit zijn de resten van de zaadbolsters van de katoenplant. Bij het verven of bleken worden die onzichtbaar, maar bij een naturelkleur blijf je ze zien.

Het weefsel is een platbinding die aan beide kanten enigszins is opgeruwd (geborsteld), waardoor de stof zacht en warm aanvoelt. Het doek is niet gebleekt of geverfd maar geproduceerd in de natuurkleur. Omdat het al is voorgekrompen (gesanforiseerd) is de krimp beperkt tot circa drie procent. Deze flanel heeft een hoog vochtopnemend vermogen en wordt meestal gebruikt om shirts, babykleding, ondergoed of nachtkleding van te maken.

  • Aan twee zijden geruwd
  • Natuurlijke kleur
  • Hoog vochtopnemend vermogen


Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties


SAMENSTELLING: 100% biologische katoen
BREEDTE: 160 cm.
GEWICHT: 220 gram/m2
KRIMP: ca. 3%
CERTIFICERING: GOTS

WASVOORSCHRIFTEN:


Egeische biologische katoen

Als de katoen niet is gemengd met een ander materiaal (bijvoorbeeld hennep) werkt Ecotex vooral met biologische katoen uit Turkije, en dan met name uit het gebied rond de Egeische zee. Waarom juist deze katoen?

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie. Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Naturel