Gestreepte popeline van biologische katoen en hennep

Ecological Textiles
ET_H084
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Gestreepte popeline van biologische katoen en hennep

Gestreepte popeline voor het maken van blouses, overhemden, jurken enz.
Fijne lichtgewicht popeline, klassiek gestreept en gemaakt uit een blend van biologische katoen (87%) en hennep (13%). Met zijn goede vochtabsorberende en anti-bacteriƫle eigenschappen blijft deze stof koel aanvoelen, wat hem zeer geschikt maakt voor blouses, overhemden, jurken.

  • klassieke look in moderne materialenblend
  • zacht op de huid
  • innovatieve menging van hoogwaardige natuurvezels
Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Eerst even zien en voelen? Bestel dan hier een staal.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H084
Samenstelling: 87/13% biologische katoen/hennep
Breedte: 130 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca. 3%
Gewicht: 120 gr/m2
Wasvoorschrift:

Draagcomfort
Zowel biokatoen als hennep zijn materialen die prettig aanvoelen en die direct op de huid gedragen kunnen worden. Beide zijn op milieuvriendelijke manier geteeld en geproduceerd, waardoor ze tevens huidvriendelijk zijn. Omdat hennep een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt het altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.Hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat weefsels met hennep eerder kreuken. In deze verhouding (met 87% biologische katoen) is de kreuk echter gering.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China, de biologische katoen uit India. Het doek is gebreid in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en herbiciden. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.

Materiaal: 87/13% biologische katoen/hennep
Gewicht: 120 gr/m2
Kleur: blauw/wit