Popeline van hennep en tencel

Ecological Textiles
ET_H128
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Stretchy popeline van hennep en tencel

Popeline van hennep, tencel en elastaan voor het maken van slimfit zomermode
Een lichte, stretchy en zacht aanvoelende chambray. De toepassing van verschillende kleuren garens in ketting en inslag van het weefsel, alsmede de wat onregelmatige hennep geven deze stof een bijzondere charme. De toevoeging van 2% elastaan heeft deze innovatieve blend van 54% hennep en 44% tencel een klein beetje stretch gegeven, waardoor de stof ook beter in vorm blijft. Super om shirts of jurken van te maken.

  • elastisch en prettig dragend
  • unieke materialenmix
  • innovatief en eigentijds
Draagcomfort
Deze blend voelt prettig aan, zowel hennep als tencel kunnen direct op de huid worden gedragen en hebben goede anti-bacteriĆ«le en vochtopnemende eigenschappen. Deze lichte en elastische stof is ideaal voor zomerkleding.

Herkomst van de materialen
De hennep komt uit Noord-China. Tencel is een merknaam van de Oostenrijkse firma Lenzing, en wordt op verschillende plaatsen in licentie geproduceerd. Het doek is geweven in China in een fabriek die is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van insecticiden en herbiciden. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Tencel wordt gemaakt van houtpulp van voornamelijk eucalyptushout. Het oplossen van het hout gebeurt in een eco-vriendelijk closed loop-systeem, het hout komt volgens de fa. Lenzing van eigen fsc-plantages.
Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.
Eerst zien en voelen? Vraag dan hier een staal aan.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

54/44/2% hennep/tencel/elastaan
140 cm
12gr/m2
geweven
ca. 5%
Materiaal: 54/44/2% hennep/tencel/elastaan
Gewicht: 120 gr/m2
Kleur: zwart/wit