Naturelkleurig hennep band

Ecological Textiles
ET_B0006025N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurig band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Smalle band van 25 mm. breed en ca. 1 mm dik voor de afwerking van kleding of accessoires zoals tassen. De band is geweven in een stevige keperbinding. Kan worden gebruikt als biesband, verstevigingsband, voor riempjes enz.
Hennep is grover en minder glad wat dit artikel een unieke en stoere uitstraling verleent. Het band is geweven met naturelkleurige garens, dus ongeverfd en ongebleekt. De kleur wordt daarom bepaald tijdens het roten van de hennep, en is in die zin het resultaat van de invloed van regen, zonneschijn en aarde op de vezel. De kleur kan daardoor verschillen per badge.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.

Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gespinnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel