Mondkapjes van biologische katoen met een grijs streepje

Ecological Textiles
ET_MK grijsstreep
    Levertijd:Leverbaar vanaf week 21
Bestel
  • Beschrijving

Set van drie grijsgestreepte mondkapjes van biologische katoen

Set van drie niet-medische grijsgestreepte mondkapjes van biologische katoen. Deze mondmaskers bestaan uit twee lagen stof, waartussen een los meegeleverd filter kan worden gelegd. Dit filter bestaat voor 93% uit een anti-microbiële high-tech vezel. Ook los meegeleverd wordt een buigbare neusbeugel die desgewenst kan worden aangebracht. Zowel de stof als het filter zijn wasbaar tot 95 graden. De mondkapjes zijn gemaakt in een Nederlands confectie-atelier. In verband met de sterk toegenomen vraag naar elastiek, kan de kleur ervan afwijken van het beeld op de foto.
In elke verpakking zitten drie mondkapjes, filters en beugeltjes.
In verband met de toepassing is het niet mogelijk deze mondmaskers te retourneren.

Herkomst
Deze kapjes zijn gemaakt van een zogenaamde popeline een licht weefsel met in dit geval een gewicht van 128 gr/m2. De streepjes zijn ongeveer 2 mm. breed en zijn in de stof geweven, dus niet gedrukt.
De katoen is van biologische landbouw, het herkomstland is Turkije. Daar is de katoen ook verwerkt (spinnen, weven enz.) in GOTS-gecertificeerde bedrijven. De kapjes zelf zijn echter niet GOTS-gecertificeerd, omdat de confectie in Nederland is plaatsvond in een naaiatelier dat deze certificering niet heeft.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de kleurstof die is gebruikt om de garens te verven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.