Melange-grijze terry van biologische katoen

AI_181_gr
    Levertijd:in voorraad
Bestel
  • Beschrijving

Extra fijne terry van biologische katoen

Extra fijne terry voor het maken van comfortabele homewear met een luxueuze uitstraling
Fijne terry van Japanse makelij. Dat vertaalt zich in de bijzondere greep, touch and feel van deze stof. Aan één zijde is de stof naturelkleurig, aan de andere zijde is hij grijs-melange.

  • zeer fijne lusjes
  • geweldige touch and feel
  • luxueus en verfijnd

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Oorsprong van het materiaal
Deze stof is gemaakt van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije. De zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte.
De stof is gebreid in Japan, door een bedrijf dat mag worden beschouwd als een van de pioniers op het gebied van biologische katoen en dat een van de grondleggers was van het GOTS-keurmerk.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie.