Donkerblauw herenvest van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_5100
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Donkerblauw herenvest met zakken

Donkerblauw herenvest van IJslandse wol, met een ritssluiting en twee zakken aan de zijkant. 
De kleur is nergens effen blauw, overal zijn kleine zwarte en donkergrijze accenten te zien. Het vest heeft een hoge kraag, een stevige ritssluiting en voelt dik aan. De binnenkant van de kraag is gemaakt in een contrasterende lichtgrijze kleur.

  • IJslandse wol
  • Zakken aan de zijkant
  • Levendige kleuren

Materiaal
De wol voor dit donkerblauwe vest is afkomstig van het IJslandse schaap, een ras dat omstreeks 1300 op het eiland werd geïntroduceerd vanuit het Europese vasteland. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens die van deze wol worden gesponnen, worden deze twee woltypes gecombineerd. Dat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
Houd er rekening mee dat deze Europese wol wat minder zacht aanvoelt dan die van de aristocratie onder de schapen, de merinos die vooral worden gehouden in Australi├ź.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen praktisch vrij rond, als het ware in het wild. Voor het wassen en het ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Donkerblauw
Fabrikant: Island Wollparadis