Broek van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH553 melange
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Damesbroek van hennep en biologische katoen

Damesbroek van hennep en biologische katoen
Winterse damesbroek in een grijze melangekleur van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Gemaakt van een degelijke kwaliteit (240 gr/m2). Het melange-effect is verkregen door menging van witte en donkergrijze garens. De onderkant van de pijpen zijn afgewerkt met elastiek. De broek heeft twee steekzakken aan de zijkant en twee paspelzakjes aan de achterkant. Hij wordt gesloten met een verstelbare band en een ritssluiting. Siernaadjes aan de pijpen en bandplooitjes geven een mooi effect. Het artikel is geheel vegan.

  • melangekleur
  • hoogwaardige materialenmix
  • mooie afwerking met oog voor detail


Draagcomfort
Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: grijsmelange
Fabrikant: HempAge