Inktblauw mutsje van 100% wol

Aran Woollen Mills
AW_B415/576 inktblauw
Nieuw
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkerblauwe mutsje van honderd procent merinowol

Mutsje van honderd procent merinowol
Een mutsje van honderd procent merinowol in een inktblauwe kleur en een superzachte kwaliteit. De wol is niet helemaal eenkleurig. Door het gebruik van verschillend geverfde garens is een melange-effect ontstaan. Het artikel is gebreid in Ierland, in een brede ribbel. Het artikel wordt gemaakt in één maat.

  • 100% wol
  • brede ribsteek
  • melange-effect

Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar dit mutsje is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van visserstruien, typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie verder te laten leven. Dit mutsje is echter gebreid in een brede ribsteek, en heeft geen kabelmotief. Ook worden de moderne artikelen niet meer gemaakt van de hardere inheemse wol maar met zachte merinowol.

Draagcomfort

Dit mutsje is gemaakt van merinowol, de wol van het merinoschaap. Deze wol wordt door velen als de beste kwaliteit beschouwd. De dikte van wol wordt gemeten in micrometer (micron). Daarbij geldt: hoe fijner de vezel (hoe kleiner het micronage) hoe zachter de wol. Merinowol heeft vaak een micronage van minder dan 20, wat duidt op een zachte kwaliteit. Ter vergelijking, een mensenhaar heeft een gemiddelde dikte van meer dan 50 micron.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee.

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: inktblauw
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Gerelateerde Producten