Mutsje van wol, biologische katoen en hennep

HempAge
HA_LZ410_HR_navy
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Navyblauw mutsje van wol, biologische katoen en hennep

Navyblauwe beanie van wol, hennep en biokatoen.
Deze beanie is gemaakt van een fijn ribbreisel, met een ruime omslag. Aan de voorkant is een kleine afbeelding van een hennepblad opgestikt. Gemaakt van een dubbelbreisel met een buitenkant van 100% wol, en een binnenkant die bestaat uit een menging van biologische katoen en hennep.

  • Warme wol aan buitenzijde
  • Menging van biologische katoen/hennep aan de binnenzijde
  • Met omslag

Over de wol
Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten.

Herkomst materialen
De wol is van conventionele (niet-biologische) herkomst, maar is duurzaam geproduceerd volgens de internationale Responsible Wool Standard (RWS). Daarbij is geen mulesing toegepast, de producent heeft daarvoor een certificering.
De hennep is geteeld in China, de katoen werd biologisch geteeld in India. Hennep wordt overal ter wereld conform biologische landbouwprincipes geteeld. Verwerking van de hennep en biologische katoen gebeurt in China. Producent HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 68/22/10% wol/biologische katoen/hennep
Kleur: navy
Fabrikant: HempAge