Donkergrijze sjaal van 100% wol

Aran Woollen Mills
AW_B416_572
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze sjaal van honderd procent merinowol

Sjaal van honderd procent merinowol
Een sjaal van honderd procent merinowol in een donkergrijze kleur. Een superzachte kwaliteit. De wol is niet helemaal eenkleurig. Door het gebruik van verschillend geverfde garens is een melange-effect ontstaan. Het artikel is gebreid in Ierland, in een brede ribbel. In de sjaal is een split gemaakt waar een van de uiteindes doorheen kan worden gestoken zodat hij mooi is om te slaan. De sjaal is ca. 97 cm. lang en ca. 22 cm. breed.

  • 100% wol
  • brede ribsteek
  • melange-effect

Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze sjaal is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie voort te laten leven. Deze grijze sjaal is echter gebreid in een brede ribsteek, en heeft geen kabelmotief. Ook worden de moderne artikelen niet meer gemaakt van de hardere inheemse wol maar met zachte merinowol.

Draagcomfort

Deze sjaal is gemaakt van merinowol, de wol van het merinoschaap. Deze wol wordt door velen als de beste kwaliteit beschouwd. De dikte van wol wordt gemeten in micrometer (micron), en hoe fijner de vezel (hoe geringer de micrometer) hoe zachter de wol. Merinowol heeft vaak een micronage van minder dan 20, wat duidt op een zachte kwaliteit. Ter vergelijking, een mensenhaar heeft een gemiddelde dikte van meer dan 50 micron. Deze sjaal zal daarom minder kriebelen.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee. Omdat wol een bijzonder elastische vezel is, hoeft deze trui nooit gestreken te worden.

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: donkergrijs
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Gerelateerde Producten