Vestje van wol en zijde

Engel Natur
EN_704441 navy
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Damesvestje van biologische wol en zijde

Licht vestje van wol en zijde in een marineblauwe kleur
Blauw vestje voor het hele jaar. Een artikel dat je snel aandoet als het op een zomeravond wat kouder wordt, maar dat je ook in de winter warm houdt. Het is gemaakt van een fijne kwaliteit biologische merinowol (70%) en conventionele zijde (30%). Het vestje heeft een lichte V-hals, platte parelmoeren knoopjes en is gebreid in een fijne rib. De wol is met een milieuvriendelijke methode machinewasbaar gemaakt en is GOTS-gecertificeerd (Made with Organic).

  • Lichte kwaliteit
  • Machinewasbaar
  • GOTS gecertificeerd

Een allrounder

Gemaakt van honderd procent natuurlijke materialen en GOTS-gecertificeerd.


Draagcomfort
Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde ondersteunt een gezond huidklimaat. Wol is de meest elastische natuurlijke vezel, heeft een groot isolerend vermogen en draagt eraan bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht.

Herkomst van het materiaal
De in dit artikel gebruikte merinowol komt uit Zuid-Amerika (Argentinië) en is van biologische herkomst. In biologische veeteelt is er onder andere extra aandacht voor dierenwelzijn. Mulesing is daarbij verboden maar wordt in Zuid-Amerika sowieso niet toegepast.
De zijde is 'conventioneel'. GOTS-gecertificeerde biologische zijde is weliswaar op de markt, maar in slechts zeer geringe hoeveelheden.
Het artikel is 'Made in Europe'. Dat wil zeggen dat het in Europa is geconfectioneerd, dat de wol hier wasbaar is gemaakt, en ook dat het verven hier plaatsvond.

GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is door GOTS-gecertificeerd als 'Made with Organic'. Deze kwalificatie heeft te maken met de materiaalsamenstelling. Kleding die voor minstens 95% wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde materialen krijgt de kwalificatie 'Organic'. Omdat in dit artikel 30% niet gecertificeerde zijde is verwerkt, krijgt het de kwalificatie 'Made with Organic'. De overige aan een GOTS gecertificeerd artikel gestelde eisen zijn ook hier van toepassing: dus milieuvriendelijke en sociale productie.

Wol-zijde kleding in vorm houden

Kleding van wol en zijde is veel gemakkelijker te onderhouden dan vaak wordt gedacht, omdat dit materiaal vuilafstotend is en zichzelf regenereert als het wordt gelucht. Ideaal is: een nacht dragen, twee dagen luchten. Bacteriën doen het goed in warme en vochtige omstandigheden. Het ademende en vochtregulerende vermogen van wol zorgt voor een goed micro-klimaat tussen huid en kleding en voorkomt dat deze omstandigheden ontstaan. Wassen dient voorzichtig te gebeuren, op de hand en in lauw water. Wringen of hard wrijven wordt afgeraden, omdat het materiaal anders kan vervilten.

Materiaal: 70% biologische wol/30% zijde
Kleur: Blauw
Fabrikant: Engel Natur
Gerelateerde Producten