Gabardine van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW011_1 black
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte gabardine van biologische katoen

Zwarte gabardine van 100% biologische katoen

Zwarte, GOTS-gecertificeerde gabardine, gemaakt van hoogwaardige Egeische biologische katoen. Kenmerkend voor deze vast geweven stof is de steil oplopende lijn in het weefsel. Deze wat zwaardere kwaliteit wordt onder andere gebruikt voor jasjes, rokken, kostuums. Het doek is op een ecologisch verantwoorde manier zwart geverfd, conform de normen van GOTS.

  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk geverfd
  • GOTS gecertificeerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW011_1 black GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: gabardine
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 270 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van deze gabardine

Zwart

Wit

Groen


Gabardine
Een gabardine is een vast geweven doek in een zogenoemde keperbinding (ook: twill). Kenmerkend is de steil oplopende bindingslijn die je bijvoorbeeld ook ziet in jeans (ook altijd geweven in een keperbinding). De zichtkant is gladgemaakt door het afscheren van de katoenvezeltjes en door persen.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de kleurstof die is gebruikt om deze gabardine beige te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 270 gr/m2
Kleur: zwart