Zandkleurige korte broek van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH547 sahara
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zandkleurige korte herenbroek van hennep en biologische katoen

Zandkleurige korte broek van hennep en biologische katoen

Sportieve korte herenbroek met twee steekzakken aan de zijkanten en een aantrekkoordje aan de voorkant. Rond het middel is een brede elastiek aangebracht. Het artikel is gebreid in een blend van 55% hennep en 45% biologische katoen.

  • steekzakken
  • sportief
  • aantrekkoordje

Draagcomfort
Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen.

Herkomst materialen
De hennep in deze zandkleurige broek is geteeld in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden waardoor insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: Sahara
Fabrikant HempAge