Gestreept shirt van biologische katoen

Living Crafts
LC_63847
    Levertijd:1-2 wekdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Damesshirt van biologische katoen met driekwart mouwen

Gestreept damesshirt van biologische katoen met driekwartmouwen
Een allrounder van 100 procent biologische katoen en met een tijdloos streepdessin (gebroken wit/groen). Gemakkelijk te combineren met een rok of broek, de boothals en de driekwartmouwen geven er een zeker raffinement aan. Gemaakt van een fijne en soepel vallende single jersey. De groene strepen (ca 1 cm hoog) zijn hoogwaardig garengeverfd. Het artikel is GOTS-gecertificeerd en vegan. 

  • allrounder
  • 100% biologische katoen
  • boothals en driekwartmouwen

Gestreept damesshirt van biologische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit groen gestreepte shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat dit shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen in deze zachtrode kleur is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: offwhite/groen
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten