Herentrui van 100% biokatoen

Living Crafts
LC_63784 Cinnamon GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Herentrui van biologische katoen in donker oranje kleur

Herentrui van biologische katoen

Een trui die gemakkelijk gecombineerd kan worden met tal van outfits, voor vrije tijd en werk, van casual tot formeel. Het fijn gestructureerde rijstkorrelbreipatroon is zowel comfortabel als modieus aantrekkelijk. De smalle, dubbel geribbelde afwerking bij de halslijn is vormvast, comfortabel en elegant van uiterlijk. De iets bredere geribbelde afwerkingen op de tailleband en mouwen maken de algehele look van deze moderne herentrui compleet. Het artikel is GOTS gecertificeerd en vegan.

  • Gemakkelijk te combineren
  • Honderd procent biologische katoen
  • Fraai breipatroon


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze roodbruine trui is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat de garens waarvan deze trui is gebreid met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen zijn geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Roodbruin
Fabrikant: LivingCrafts
Gerelateerde Producten