Donkergrijze sjaal van wol

Aran Woollen Mills
AW_B386_hr_antraciet
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze wollen sjaal met authentiek kabelmotief

Ierse sjaal van scheerwol

Een authentieke Ierse sjaal van honderd procent scheerwol. De sjaal komt uit de 'heritage' (erfgoed-) collectie van breierij Aran Woollen Mills en heeft aan een zijde een traditioneel Aran-motief. De breedte van de sjaal is ca. 21 cm en de lengte 150 cm.Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze antracietkleurige sjaal is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van visserstruien, typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Het kenmerkende kabelmotief is ook in deze sjaal verwerkt. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie verder te laten leven.

Ecologie

Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Materiaal: 100% wol
Kleur: Antraciet
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas