Lichtblauwe interlock van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS007_2_blue GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtblauwe jersey (interlock) van biologische katoen

Zeer fijngebreide en rekbare lichtblauwe  interlock, voor het maken van T-shirts, kinderkleding, rompertjes etc.
Deze interlock heeft wat meer body dan een single jersey en is perfect voor het maken van shirts. De structuur van de interlock maakt dat dit ook zonder elastaan een bijzonder rekbare stof is. Die elasticiteit geeft bewegingsvrijheid voor de drager van de kleding die ervan is gemaakt. Met een gewicht van 150 gr/m2 is het een materiaal dat mooi valt.
Het doek voelt zacht aan en krult niet als het wordt verwerkt, wat maakt dat het gemakkelijk te hanteren is onder de naaimachine. Het doek is rondgebreid, wordt ook als zodanig geleverd maar is gemakkelijk aan een kant open te knippen.

  • Rekbaar
  • Gemakkelijk te verwerken
  • 100% biologische katoen

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Oorsprong van het materiaal
Deze stof is gemaakt van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije. Deze zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte. In deze streek is ook nog een belangrijke katoenverwerkende industrie, en daar is de katoen dan ook gesponnen tot garens en vervolgens gebreid en geverfd in GOTS-gecertificeerde bedrijven. Door de geringe afstand tussen katoenakkers en fabriek is de CO2-voetafdruk beperkt. Vervoer naar Nederland gebeurt met een vrachtwagen.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
80/160 cm
150 gr/m2
gebreid
max 7% in beide richtingen
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: lichtblauw
Breedte: 80/160 cm
Gewicht: 150 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Keurmerk: GOTS