Plantaardig verven met galappels

Livos
LV_1409/19
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Plantaardig verven van grijs en bruintinten met galappels

Natuurlijke kleurstoffen voor het verven in de wasmachine of in een pan. De kleurstof bestaat uit galappels.Deze zak van 250 gram is geschikt voor 500 tot 1.500 gram materiaal. De kleurstoffen zijn verpakt in handige zakjes. De fixeerzouten zijn met de kleurstof gemengd (bij wol en zijde) of zijn apart toegevoegd (bij katoen en linnen). Instructies voor het verven van wol en zijde of katoen en linnen zijn apart bijgevoegd.

Plantaardige kleuren zijn mooier!

 

Wanneer mensen zijn begonnen met het kleuren van hun kleding is niet meer te achterhalen, maar het gebruik is duizenden jaren oud. Tot in de negentiende eeuw de synthetische verfstoffen werden uitgevonden, werd textiel bijna uitsluitend geverfd met kleurstoffen die uit planten werden gewonnen.
Synthetisch verven (mits milieuvriendelijk) heeft bepaalde voordelen: het is efficiënter, goedkoper, en het kost geen landbouwgrond. Op esthetisch vlak leggen de synthetische verfstoffen het echter af tegen de plantaardige. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en rijker. In tegenstelling tot synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen namelijk altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen, soms zelfs van uiteenlopende chemische groepen en van (bijna) kleurloze substanties. Anders gezegd: synthetische verfstoffen geven een vlakker kleurenbeeld, terwijl de kleur bij plantaardige verfstoffen is opgebouwd uit meerdere componenten wat zorgt voor een rijker kleurenbeeld.

Gerelateerde Producten