Zomerse vrijetijdsbroek van hennep

HempAge
HA_DH572
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zomerse vrijetijdsbroek van 100% hennep

Ruim zittende vrijetijdsbroek van honderd procent hennep in een taupe kleur. Aan de bovenkant is een brede elastische band verwerkt, die daar wat plooitjes geeft. Hier is ook (door een tunnel) een bandje aangebracht om de broek rond de taille wat verder aan te trekken. Hij wordt gesloten met een ritssluiting en een knoopje. Aan de zijkanten zijn twee ruime steekzakken gemaakt en aan de achterkant twee paspelzakken. De broek is geweven van fijne garens, wat maakt dat hij losjes valt.

Deze chillbroek heeft een unisex-model, geschikt voor dames en heren.


Unisex broek van honderd procent hennep

Deze broek van hennep

Voor deze geweven broek van honderd procent hennep worden alleen geselecteerde lange vezels van de hennepplant gebruikt. De hennep is geteeld in het Noord-Oosten van China, waar ook de verdere productie (spinnen, weven en de confectie) plaatsvindt in een bedrijf dat verbonden is met de Fair Wear Foundation.

Hennep wordt beschouwd als een van de meest duurzame textielvezels. De plant heeft geen natuurlijke vijanden, wordt derhalve niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft niet buitensporig veel water nodig.

Hennep is een vezel die weinig lucht omsluit en daarom een geringe isolerende werking heeft. Dat maakt dat hennep altijd koel en fris aanvoelt. Dat, het relaxte model én de fijne garens waarvan de broek is geweven maakt hem tot een perfect zomerartikel.


Materiaal: 100% hennep
Kleur: taupe
Fabrikant: HempAge