Grijsblauwe Aran Sweater van merinowol

Aran Wool
AW_B464-201 lichtblauw
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijsblauwe Aran damestrui van merinowol

Ierse trui van honderd procent merinowol, met een authentiek Aran kabelmotief, een kenmerk van de oude brei-nijverheid op de Aran Islands voor de kust van Ierland. Deze lichtblauwe trui heeft een opvallende brede hals en lange ingezette mouwen.


Lichtblauwe Aran Sweater van honderd procent wol
Lichtblauwe Aran Sweater van honderd procent wol

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze lichtblauwe trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol.


Alles zien van dit merk

Het Ierse merk Aran Woollen Mills maakt zowel kleding als accessoires van wol, voor zowel dames als heren. Kijk hier voor een overzicht van de producten in de Ecotex webshop.

Materiaal: 100% wol
Kleur: Lichtblauw
Fabrikant: Aran Woollen Mills