Beige cap van biologische katoen

Continental Clothing
CC_NK85 hr stone
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Beige baseball cap van biologische katoen

Beige pet van biologische katoen

Deze cap is gemaakt van 100% gekamde biologische katoen en bestaat uit zes vlakken die aan de bovenkant bijeenkomen in een knoop. Aan de achterkant zit een bandje en een sluiting waarmee de maat kan worden aangepast. De voering bevat polyester. De cap is fair gemaakt, de producent is aangesloten bij de Fair Wear foundation.

Herkomst van de materialen
De cap is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, weven, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. De pet is in deze kleur 'stone' geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen zijn door GOTS niet toegestaan.


Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Beige
Fabrikant: Continental Clothing