Getailleerd vest van biologische wol

Engel
EN_584470_rood
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer informatie
  • Specificaties

Behaaglijk warm vest van zuivere biologische wol

Het is warm, draagt fijn en heeft door de ingenomen taille en zijn lengte een sportieve look. Gemaakt van honderd procent vervilte scheerwol (merino) uit biologische veehouderij. Het vest heeft twee grote steekzakken aan de voorzijde en een stevige ritssluiting.
De wol-fleece wordt geproduceerd door de wol eerst te breien en daarna te vervilten. De wol wordt daardoor vaster en beter waterafstotend.
Biologische wol betekent dat er geen bestrijdingsmiddelen en insecticiden zijn gebruikt op de weilanden en ook niet op het dier zelf. Mulesing wordt niet toegepast. Merinowol is een van de zachtste wolsoorten.

  • Dikke wolfleece uit biologische schapenhouderij
  • Getailleerd model
  • Groot draagcomfort
  • IVN-gecertificeerd

Over de wol van dit vest

Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten.
Dit vest is gemaakt van merinowol, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische vlaktes is de wol van de merinoschapen daar dichter en kroeziger, en wordt daarom door velen hoger gewaardeerd dan de Australische merinowol. Ook de in Australië veel toegepaste praktijk van het 'mulesing' komt in Patagonië niet voor.   

Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: cranberry
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: IVN
Misschien ook interessant voor u: