Getailleerd vest van biologische wol

Engel
EN_584470_rood
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Behaaglijk warm vest van zuivere biologische wol

Rood damesvest dat door zijn ingenomen taille en lengte een sportieve look biedt. Gemaakt van honderd procent vervilte scheerwol (merino) uit biologische veehouderij. Het vest heeft twee grote steekzakken aan de voorzijde en een stevige ritssluiting die tot bovenaan doorloopt.

  • Dikke wolfleece uit biologische schapenhouderij
  • Getailleerd model
  • Groot draagcomfort
  • IVN-gecertificeerd

Over de wol van dit vest

Dit vest is gemaakt van merinowol, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische hoogvlakte is de wol van de merinoschapen daar dicht en kroezig.
Biologische wol betekent dat er geen bestrijdingsmiddelen en insecticiden zijn gebruikt op de weilanden en ook niet op het dier zelf. Mulesing wordt niet toegepast. Voor het verven gebruikt producent Engel Natur uitsluitend reactieve kleurstoffen, die bijzonder goed aan de vezel hechten en bekend staan om hun hoge lichtechtheid. De wol is op een milieuvriendelijke manier (Naturetexx-methode) machinewasbaar gemaakt.
De wol-fleece wordt geproduceerd door de wol eerst te breien en daarna te vervilten. De wol wordt daardoor vaster en beter waterafstotend.
Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten. 

Over de makers

Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Engel Natur doet meer dan alleen ontwerp en verkoop, maar heeft ook een eigen productie-afdeling, een breierij. Directeur Gabriele Kolompar is een van de pioniers van het werken met biologische katoen en een van de drijvende krachten achter de Global Organic Textile Standard (GOTS). 

Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: cranberry
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: IVN Best
Gerelateerde Producten