Tencelbroek

Lanius
LN_11086_steel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer informatie
  • Specificaties

Broek van tencel maat 42

Deze modische en losjes gesneden broek is gemaakt van 100% TENCEL en is fair geproduceerd.Tencel heeft een zijdeachtige greep en voelt hierdoor heel zacht op de huid.
Het model van deze broek zorgt voor een mooi silhouet; de vorm van de pijpen wordt naar de enkels toe smaller. Aan de voorkant een wikkelsluiting die met een decoratieve band gesloten wordt. Twee steekzakken zorgen voor de sportieve look. Sportief met een shirt of chique met een blouse, deze broek van LANIUS is een basisstuk voor de zomer.


Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 100% tencel
Kleur: staalgrijs
Fabrikant: Lanius
Reinigen: 30 graden
Misschien ook interessant voor u: