Bikinislip van Tencel

Saint Basics
SB_Emily_forest
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Slip van tencel met grafisch dessin

Aansluitende slip met een dessin van tencel (95%) en elastaan (5%). Tencel is een zachte en gladde stof, die op een milieuvriendelijke wijze wordt gemaakt. De slip voelt zijdeachtig aan, is ademend, bacterie-remmend en vochtregulerend. Dat draagt wel fijn!

  • Zacht en glad
  • Prettig dragend
  • Met grafisch dessin

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: Groen met dessin
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 30 graden
Misschien ook interessant voor u: