Hipster van tencel en elastaan

Saint Basics
SB_Lucia_roze
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Hipster-slip van tencel met een grafisch dessin

NB: Dit artikel gaat uit de collectie en kan niet worden nabesteld

Hipster-slip van tencel (95%) en elastaan (5%). De grootste kenmerkende eigenschap van tencel is de rekbaarheid. Zonder spanning keert de stof terug naar zijn originele vorm. Naast de flexibiliteit is tencel ook zeer sterk. De hipster-slip heeft korte pijpjes. In de band van de slip is een kleine hoeveelheid elastaan ingebreid, om het product in model te houden. Tencel is gemaakt van eucalyptus, waardoor ze ademend, antibacterieel en vochtregulerend zijn. Ook is er een design verwerkt in de hipster-slip.

  • Zeer flexibel
  • Korte pijpjes
  • Kleine hoeveelheid elastaan
  • Gemaakt van eucalyptus
De hipster-slip is gebreid in een roze kleur en heeft brede band. Een uniek product vanwege zijn goede eigenschappen; tencel heeft een hoge rekbaarheid en is erg sterk. Door het materiaal is dit een perfecte slip om in te sporten of te relaxen. De hipster-slip is gebreid in een subtiel streepjes design. Materiaal: 95% tencel en 5% elastaan Kleur: Lichtroze en donkerroze, streepjes design Ontwerp: Hipster-slip
Fabrikant: Saint Basics
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: Roze met dessin
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 30 graden
Gerelateerde Producten