Boxershort van tencel

Saint Basics
SB_Luke_bc
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Grijsblauwe boxershort van duurzame tencel

Unieke en zeer comfortabele shorts met medium pijplengte in een aansluitend model voor optimaal draagcomfort. Het materiaal waarvan deze shorts zijn gemaakt is TENCEL, dat is op dit moment de meest duurzame vezel door mensenhanden gemaakt van eucalyptushout.

NB: dit artikel gaat uit de collectie en kan niet worden nageleverd

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: Grijsblauw en blauw dessin
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten