Grijs shirt van tencel

Lanius
LN_11251_grey
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Maten
  • Specificaties

Comfortabel en ruim vallend grijs shirt van tencel

Hij voelt heerlijk, deze gemakkelijke en ruim vallende blouse. De ronde hals valt niet te groot uit en de driekwart mouwen geven je alle bewegingsvrijheid die je je wenst. Aan de achterkant van de halsopening zit een splitje dat wordt gesloten met een klein knoopje. De voorkant is iets korter dan de achterkant. Fair gemaakt door het duurzame kledingmerk Lanius.


Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

Materiaal: 100% Tencel
Kleur: Antraciet grijs
Fabrikant: Lanius
Reinigen: 30 graden
Misschien ook interessant voor u: