Wollen breigaren uit het Groene Hart

Ecotex
ET_GH0102
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Breigaren van wol uit het Groene Hart

Deze wol is afkomstig van Texelaar schapen (roomwit) uit het Groene Hart, het gebied tussen Amsterdam, Utrecht en Leiden. Ecological Textiles heeft deze wol in West-Europa gewassen en gesponnen. Het gewicht is ongeveer 600 gram, dat komt overeen met ongeveer 2450 meter.

Wol uit het Groene Hart

Deze wollen stof is door Ecological Textiles geproduceerd met Nederlandse schapenwol (Texelaarschapen) uit het Groene Hart. Al sinds de twaalfde eeuw werden in de Nederlanden befaamde ‘lakense stoffen’ geproduceerd, soms met geïmporteerde wol, maar vaak ook met lokale schapenwol. Tegenwoordig worden de ongeveer een miljoen schapen in Nederland echter bijna uitsluitend gehouden voor het vlees en wordt de wol min of meer beschouwd als een afvalproduct. Tegelijkertijd wordt er wel veel wol geïmporteerd uit landen aan de andere kant van de wereld: Australië, Nieuw-Zeeland, China of Zuid-Amerika. De wol van de Texelaarschapen is minder fijn en daardoor ook minder zacht dan bijvoorbeeld merinowol, en kan worden vergeleken met kwaliteiten waar in Engeland de befaamde tweedstoffen van worden gemaakt.
Voor deze productie is niet alleen gebruik gemaakt van 'lokale' wol (schapen van boerderijen in de Zuid-Hollandse dorpen Hazerswoude en Aarlanderveen), ook de verder productie (wassen, spinnen en weven) van het doek is zo dicht mogelijk bij Nederland gehouden. Omdat de wolindustrie in Nederland sterk is teruggelopen, betekent dit: België en Duitsland.
Materiaal: 100% wol uit 't Groene Hart
Kleur: roomwit
Fabrikant: Ecological Textiles