Ierse trui van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B558
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijsblauwe Ierse trui van merinowol

Dikke wollen trui, gemaakt in Ierland van 100% merinowol met de voor die streek kenmerkende kabelmotieven. De trui heeft een moderne, hoge hals die een beetje kan worden aangetrokken met koordjes.

  • Gemaakt van merinowol
  • Moderne hoge kraag met koordjes
  • Kabelmotief

Aran Sweaters

De naam Aran Woolen Mills verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke vissersfamilie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: grijsblauw
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas