Wollen herentrui met Keltische motieven

Aran Woolen Mills
AW_A271
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Donkergrijze wollen herentrui met Keltische motieven

Dikke en warme trui van donkergrijze Patagonische merinowol met ingebreide Keltische motieven. Dit motief loopt over de borst, rug en armen. Aran Woolen Mills is een Iers bedrijf dat is gevestigd in Westport aan de Atlantische kust, en dat dergelijke authentieke motieven koestert. Een ruimvallend model met grote kraag die gesloten wordt met leren knopen.

Aran Sweaters

De naam Aran Woolen Mills verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol uit Zuid-Amerika en dus mulesing-vrij.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: antraciet
Fabrikant: Aran Woolen Mills
Reinigen: handwas
Gerelateerde Producten