Wanten van vervilte Faeröer-wol

Sirri
SR_8546B_30_donkergrijs
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Donkergrijze wanten van vervilte Faeröer wol

Fijne en warme wanten uit de Faeröer-eilanden, volgens oude tradities gemaakt van ongeverfde wol in de natuurlijke kleur. Aan de buitenkant hebben de handschoenen het uiterlijk van ruwe wol, aan de binnenkant zijn ze echter afgewerkt met zachte katoenen velours, die ook zorgt voor de winddichtheid.Maat C en D is voor vrouwen, maat D en E voor heren.

Wol van de Faeröer-eilanden

Het maken van de stof gaat volgens een oude traditie: de stof wordt pas vervilt na het spinnen en breien, een proces dat 'vollen' wordt genoemd en dat ook in Alpenlanden vaker wordt toegepast. Het maakt de stof warm, isolerend en tot op zekere hoogte ook waterafstotend. Daarna wordt de stof gesneden en afgewerkt met een platte lock-steek.
Het Faeröer-schaap is een apart schapenras, dat waarschijnlijk voortkomt uit de schapen die al in de negende eeuw door de Vikingen op de eilandengroep werd geintroduceerd. Sindsdien is ook de wolnijverheid onlosmakelijk verbonden met de Faeröer. De naam Faeröer betekent waarschijnlijk niets anders dan ‘schapeneilanden’ en in het nationale wapen is een schaap afgebeeld. De fijne ondervacht van het Faeröer-schaap wordt gebruikt voor bijvoorbeeld ondergoed. Van de langere dekharen werden veeleisende kledingstukken gemaakt: voor het leger maar vroeger ook voor poolreizigers.

 

Maat C: breedte 11 cm en lengte 26 cm
Maat D: breedte 12,5 cm en lengte 28 cm
Maat E: breedte  13 cm en lengte van 30 cm 
Materiaal: Faeroer wol, voering van katoen
Kleur: donkergrijs
Fabrikant: Sirri
Reinigen: handwas