Rood vest van biologische wol

Engel
EN_584421_rood
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Hoody van honderd procent biologische wol

Lichte maar comfortabele hoody van vervilte biologische wol
Hij is warm, draagt heerlijk en heeft door de ingenomen taille en zijn lengte een sportieve look. Deze mooi afgewerkte hoody is voor honderd procent gemaakt uit vervilte scheerwol uit biologische veehouderij.
Het vest heeft een capuchon, twee grote steekzakken met rits aan de voorzijde. IVN-Best gecertificeerd, de hoogste standaard voor ecologische textiel.

  • Biologische wol
  • Warm
  • Licht getailleerd

Over de wol
Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten.
Om deze terracotta-kleur te verkrijgen is eerst de ruwe wol geverfd, waarbij verschillende kleurtinten zijn gebruikt. Zo wordt een melange-effect verkregen. Vervolgens is de wol gesponnen, gebreid en daarna vervilt. In het Engels wordt gesproken van 'boiled wool'.

Herkomst van het materiaal
Dit vest is gemaakt van merinowol, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische vlaktes is de wol van de merinoschapen daar dichter en kroeziger, en wordt daarom door velen hoger gewaardeerd dan de Australische merinowol. Ook de in Australië veel toegepaste praktijk van het 'mulesing' komt in Patagonië niet voor.

Ecologie
De wol komt van schapen uit biologische veeteelt. Voor het verven gebruikt producent Engel Natur uitsluitend reactieve kleurstoffen, die bijzonder goed aan de vezel hechten en bekend staan om hun hoge lichtechtheid. De wol is op een milieuvriendelijke manier (Naturetexx-methode) machinewasbaar gemaakt. Het artikel is IVN-Best gecertificeerd. Deze certificering is nog iets strenger dan de GOTS-certificering en wordt vooral gebruikt in Duitstalige landen.

De makers
Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: rood melange
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden handwas
Keurmerk: IVN Best
Gerelateerde Producten