Onderhemd van biologische wol en zijde

Engel
EN_704000
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart onderhemd van biologische wol en zijde

Onderhemd voor heren, gemaakt van biologische wol en (conventionele) zijde. Het hemd heeft een ruime hals en is lang van snit zodat het niet 'omhoogkruipt'. De wol is van de hoogste kwaliteit: fijne merinowol van biologische herkomst en machinewasbaar. Spinnen, machinewasbaar maken van de wolvezels, breien en confectie gebeurt in Duitsland.

  • Lang model
  • Hoogwaardige materialenmix
  • Machinewasbare biologische wol

Over het materiaal

Wol is een ideale vezel om onderkleding van te maken, omdat het tot een derde van zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol ademend, warmte-regulerend, vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten. De toegevoegde zijde zorgt voor een grotere gladheid en zachtheid. In de ideale situatie zou je dit hemd na een dag dragen een of twee dagen moeten luchten, het hoeft dan slechts zelden gewassen te worden.
Doorgaans wordt wol machinewasbaar gemaakt door een sterk vervuilende methode, die in veel landen verboden is. Bij dit product is echter een nieuw procédé gebruikt dat volledig milieuvriendelijk is en zelfs valt binnen de richtlijnen van GOTS, het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel. Meer hierover lees je hier.

Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: zwart
Fabrikant: Engel Natur
Reinigen: machinewasbaar, handwas heeft de voorkeur
Keurmerk: GOTS: Made with Organic