Shirt voor yoga

Raela Fashion
RA_F160002
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Shirt van tencel voor yoga en pilates

Gaella top in icemint. Dit shirt is gemaakt van zachte en elastische Tencel, materiaal dat een bijzonder goede ademende werking heeft. Het model geeft optimale bewegingsvrijheid en is een ontwerp van Raela Fashion, gemaakt in Italie. De maat is geschikt voor small tot en met large.


Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.

De bovenwijdte van dit model is 90 cm,

de ruglengte is 34 cm en

de mouwlengte is 31 cm

Materiaal: 93/7% Tencel/elastaan
Kleur: ice mint
Fabrikant: Raela Fashion
Reinigen: 40 graden fijnwas
Keurmerk: Oeko Tex 100