Herensokken van biologische wol

Howana
HW_15106 GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte herensokken van biologische wol

Sokken van biologische wol (100%). Kenmerkend voor wol is dat het prettig warm is, maar wel ademend, en dat het een hoge natuurlijke vochtopname heeft. Dat wil zeggen dat het veel vocht kan opnemen zonder vochtig aan te voelen. De wreef en enkel van de sok zijn gebreid in een ribbel, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Ook is op deze sokken de speciale kettel (afzoom-)techniek toegepast, waardoor de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat zijn en niet gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd wat betekent dat in het hele productieproces is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische criteria.

  • Hoge natuurlijke vochtopname
  • Extra flexibiliteit door ribbel
  • Platte naden
  • GOTS-gecertificeerd

Om de kwaliteit van wol te bepalen, wordt in de kledingindustrie doorgaans gekeken naar de fijnheid ervan. Hoe fijner en dunner de wolvezel, hoe zachter hij is, hoe minder hij kriebelt en hoe hoger hij wordt gewaardeerd. De merinoschapen geven de fijnste wol. De fijnste kwaliteiten merinowol zijn te vergelijken met de hoogwaardige kashmir-wol (afkomstig van kashmir-geiten). De GOTS-certificering garandeert tevens diervriendelijke schapenhouderij.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: Zwart
Ontwerp: Korte sokken
Fabrikant: Howana
Wasvoorschrift: Fijnwas, 30 graden. Bij voorkeur handwas
Maatvoering: EU Schoenmaten

Onderhoud van deze sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van de toepassing in sokken is dat wol tot 33 procent van zijn eigen gewicht kan opnemen zonder nat aan te voelen. In contact met zweet krijgt het een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacteriën tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt.
Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze slechts sporadisch gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht.

Materiaal: 100% biologische merinoswol
Kleur: Zwart
Fabrikant: Howana
Reinigen: Fijnwas 30 graden