IJslandse trui van wol

Island Wollparadies
IW_114309
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

IJslandse trui van honderd procent wol

Dikke en warme gebreide wollen herentrui uit IJsland, met een kenmerkend motief om de schouders en hals. De garens zijn ongeverfd, er is alleen gebruik gemaakt van wol in de natuurlijke kleuren zwart, grijs en naturel. De trui is rondgebreid waardoor er zo min mogelijk naden zijn en het patroon mooi doorloopt over de schouders. De kraag, een bescheiden colletje. Bijzonder mooie kwaliteit en heerlijk warm.
De bovenwijdte in maat M is 104 cm, de ruglengte 66 cm en de mouw (gemeten vanaf de oksel) is 46 cm.

IJslandse wol: licht en stevig

Het IJslandse schaap is een ras dat rond het jaar 1300 op het eiland werd ge├»ntroduceerd en zich sindsdien heeft aangepast aan het klimaat. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens worden deze twee woltypes gecombineerd, wat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
De schapen worden in IJsland niet 'intensief' gehouden, maar lopen praktisch vrij rond en groeien als het ware wild op. Voor het wassen en ontvetten van de wol wordt gebruik gemaakt van warm bron/geiserwater dat een zodanige zachtheid heeft dat er maar weinig zeep en ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Materiaal: 100% IJslandse wol
Kleur: naturel, grijs en zwart
Fabrikant: Island Wollparadies
Reinigen: handwas
Keurmerk: geen
Gerelateerde Producten