Zonnegeel wollen brei-en haakgaren

Filges
FG_323_4
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig geel geverfd garen van biologische wol

Garen van biologische wol, plantaardig geel geverfd met wouw
Dit biologisch wollen garen is met plantaardige kleurstoffen (wouw - reseda luteola) geel geverfd in een ambachtelijke ververij in Duitsland. De wol is biologisch gecertificeerd met het Bioland keurmerk en is afkomstig van biologische schapenhouderij in Duitsland.
De bolletjes wegen 90-100 gram.

Dit tweedraads garen kan gebreid worden met naalden nummer 3. De looplengte van 100 gram is 200 meter. We adviseren op 10 cm 16 steken en 25 rijen. Voor een trui in maat 38 is ongeveer 600 gram nodig.

Ecologie
De wol is afkomstig van schapen uit biologische veeteelt. De dieren worden daarin bijvoorbeeld niet preventief behandeld met chemicaliƫn tegen parasieten als luizen of vlooien. De dieren worden niet opgesloten maar moeten als er sprake is van stallen altijd naar buiten kunnen, mulesing is verboden en het aantal schapen dat wordt gehouden mag niet groter zijn dan het land kan hebben. M.a.w.: het mag de grond niet uitputten.

De kleurstof
Wouw is een klassieke verfplant, die al sinds de Oudheid wordt gebruikt om geel te verven. De plant geeft een goede kleur die niet snel wordt uitgewassen en ook niet snel verbleekt. Hij heeft met andere woorden een goede was- en lichtechtheid. Wouw is een plant die in Nederland en Belgiƫ weliswaar niet heel veel voorkomt, maar die je regelmatig nog wel ziet staan in bermen.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: zonnegeel
Fabrikant: Filges
Reinigen: 30 graden wolwas
Keurmerk: Bioland