Dennengroen wollen brei-en haakgaren

Filges
FG_333_08
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Plantaardig dennengroen geverfd garen van biologische wol

Garen van biologische wol, plantaardig groen geverfd met indigo en wouw
Dit biologisch wollen garen is met plantaardige kleurstoffen dennengroen geverfd in een ambachtelijke ververij in Duitsland. De wol is biologisch gecertificeerd met het Bioland keurmerk en is afkomstig van biologische schapenhouderij in Duitsland. Het garen is opgemaakt in strengen van ca. 90-100 gram.

Dit driedraads garen kan gebreid worden met naalden nummer 5. De looplengte van 100 gram is 130 meter. We adviseren op 10 cm 13 steken en 20 rijen. Voor een trui in maat 38 is ongeveer 700 gram nodig.


Productspecificaties

Artikelnummer: FG_333-8
Samenstelling: 100% biologische wol
Gewicht streng: 90-100 gram
Looplengte: ca. 130 meter
Naalden: nummer 5
Wasvoorschrift:


Ecologie

De wol is afkomstig van schapen uit biologische veeteelt. De dieren worden daarin bijvoorbeeld niet preventief behandeld met chemicaliën tegen parasieten als luizen of vlooien. De dieren worden niet opgesloten maar moeten als er sprake is van stallen altijd naar buiten kunnen, mulesing is verboden en het aantal schapen dat wordt gehouden mag niet groter zijn dan het land kan hebben. M.a.w.: het mag de grond niet uitputten.

De kleurstof

Groen is merkwaardigerwijs de enige kleur die niet met de verfstof van één plant kan worden bereikt. Meestal worden er twee vervingen toegepast, eerst blauw (in een indigo-bad) daarna met geel (wouw). Door het oververven is het moeilijker om (zeker met een natuurlijk product) in twee producties exact dezelfde kleuren te bereiken. Kleine afwijkingen in producties zijn derhalve bijna onvermijdelijk. Zowel indigo als wouw zijn klassieke verfstoffen, de kleuren staan bekend om hun hoge licht- en wasechtheid.

Materiaal: 100% biologische wol
Kleur: dennengroen
Fabrikant: Filges
Reinigen: 30 graden wolwas
Keurmerk: Bioland