Shirt van tencel

Saint Basics
SB_Antony_bluemoon
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Grijsblauw shirt van tencel met een V-hals

Ruimvallend shirt met V-hals en korte mouwen en een klein zakje op het voorpand. Het shirt is gemaakt van tencel, geen natuurlijke- maar wel een milieuvriendelijk geproduceerde textielvezel die zacht aanvoelt en bijzonder comfortabel draagt. In menig opzicht is tencel te vergelijken met zijde. Je kan dit shirt gemakkelijk dragen als ondershirt maar ook als bovenkleding.
 
  • Bijzonder comfortabel
  • V-hals
  • Zacht en glad aanvoelend

Wat is tencel?

Dit artikel bestaat voor het grootste gedeelte uit tencel, een cellulosevezel die in zijn structuur en in zijn greep veel gelijkenis vertoont met zijde: glad, zacht en met een mooie glans. Het draagcomfort is groot: tencel voelt bijzonder prettig aan en blijft lang fris.
Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout. Textiele vezels die worden gemaakt van houtpulp (viscose) zijn doorgaans niet zo 'eco', omdat het verpulpen over het algemeen een erg milieu-onvriendelijk proces is. Toch scoort tencel juist heel goed op dit gebied omdat de oplosmiddelen die erbij worden gebruikt bijna helemaal worden teruggewonnen en vervolgens worden hergebruikt. Een gesloten systeem dus. Een ander winstpunt is dat bij het verven veel minder verfstoffen gebruikt hoeven te worden dan bijvoorbeeld bij katoen. De Oostenrijkse producent Lenzing kreeg voor de ontwikkeling van tencel een belangrijke Europese milieu-prijs.
Materiaal: 95% tencel, 5% elastaan
Kleur: Blue moon
Fabrikant: Saint Basics
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten