Gordijnstof of meubelstof van hennep

Ecological Textiles
ET_H038_oyster
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte meubel- of gordijnstof van pure hennep

Geweven Interieurstof van honderd procent hennep, in wit (kleur: 'oyster'). Met een gewicht van 550 gram per vierkante meter is dit materiaal ideaal om gordijnen van te maken, om meubels te stofferen of om er bijvoorbeeld kussens van te maken. Het bijzondere uiterlijk van de stof is onder andere bereikt door deze een lichte stonewash behandeling te geven.

Materiaal: Honderd procent hennep
Kleur: Oyster
Breedte: 140 cm.
Gewicht: 550 gram/vierkante meter
Herkomst: Vezels uit de Volksrepubliek China, verdere verwerking in de EU
Minimale bestelhoeveelheid: 1 meter


Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd.
 
Eerst even voelen en zien? Bestel dan een staal (ca. 10x15 cm)

Over deze hennep

Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels, en tevens een plant die overal ter wereld op een biologische wijze wordt verbouwd: zonder gebruikmaking van insecticiden of pesticiden. Daarnaast verbruikt hennep weinig water. Tot in de twintigste eeuw was hennep in West-Europa een gewas dat veel werd geteeld, maar vooral door de ontwikkeling van kunstvezels verdween de plant steeds meer uit beeld. Met het belangrijker worden van duurzame textielproductie is ook de vraag naar hennep weer stijgend, maar de kennis en de werktuigen zijn uit Europa verdwenen. Bijna alle hennep komt tegenwoordig uit China. Deze stoffen zijn echter in Europa geweven en verder verwerkt.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: oyster
Breedte: 140 cm
Gewicht: 550 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwassen
Gerelateerde Producten