Meubelstof of gordijnstof van hennep

Ecological Textiles
ET_H038_carribean
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijsblauwe meubelstof of gordijnstof van pure hennep

Mooie, zware kwaliteit interieurstof van honderd procent hennep, geverfd in een blauwe kleur 'Carribean'. Met een gewicht van 550 gram per vierkante meter is dit materiaal ideaal om gordijnen van te maken, om meubels te stofferen of om er bijvoorbeeld kussens van te maken. Het bijzondere uiterlijk van de stof is onder andere bereikt door deze een lichte stonewash behandeling te geven.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H038_Carribean
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 140 cm.
Gewicht: 550 gram/vierkante meter
Wasvoorschrift:

Wasvoorschriften


Over deze hennep

Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels, en tevens een plant die overal ter wereld op een biologische wijze wordt verbouwd: zonder gebruikmaking van insecticiden of pesticiden. Daarnaast verbruikt hennep weinig water. Tot in de twintigste eeuw was hennep in West-Europa een gewas dat veel werd geteeld, maar vooral door de ontwikkeling van kunstvezels verdween de plant steeds meer uit beeld. Met het belangrijker worden van duurzame textielproductie is ook de vraag naar hennep weer stijgend, maar de kennis en de werktuigen zijn uit Europa verdwenen. Bijna alle hennep komt tegenwoordig uit China. Deze stoffen zijn echter in Europa geweven en verder verwerkt.

Materiaal: 100% hennep
Gewicht: 550 gr/m2
Kleur: Carribean
Gerelateerde Producten