Damesshirt van biologische wol en zijde

Engel
EN_794974
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Damesshirt van biologische wol en zijde met lange mouwen

Zwart damesshirt van biologische wol en zijde

Shirt van superfijne biologische scheerwol en zijde dat bijna het hele jaar gedragen kan worden. De combinatie wol/zijde is geschikt om direct op de huid gedragen te worden. Het is gebreid in een rekbare interlock rib, die voldoende flexibiliteit heeft. Het artikel heeft een lichte V-hals met een knoopsluiting en met lange mouwen. De wol is met een milieuvriendelijke techniek wasbaar gemaakt en het shirt is GOTS-gecertificeerd.


Wol en zijde kan direct op de huid worden gedragen en draagt bij aan een goed huidklimaat


Draagcomfort
Artikelen van biologische wol en zijde kunnen direct op de huid worden gedragen. Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde ondersteunt een gezond huidklimaat. Wol is de meest elastische natuurlijke vezel, heeft een groot isolerend vermogen en draagt eraan bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht.

Herkomst van het materiaal
De in dit artikel gebruikte merinowol komt uit Zuid-Amerika (Argentinië) en is van biologische herkomst. In biologische veeteelt is er onder andere extra aandacht voor dierenwelzijn. Mulesing is daarbij verboden maar wordt in Zuid-Amerika sowieso niet toegepast.
De zijde is 'conventioneel'. GOTS-gecertificeerde biologische zijde is weliswaar op de markt, maar in slechts zeer geringe hoeveelheden.
Het shirt is in Duitsland gemaakt.

GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is door GOTS-gecertificeerd als 'Made with Organic'. Deze kwalificatie heeft te maken met de materiaalsamenstelling. Kleding die voor minstens 95% wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde materialen krijgt de kwalificatie 'Organic'. Omdat in dit artikel 30% niet gecertificeerde zijde is verwerkt, krijgt het de kwalificatie 'Made with Organic'. De overige aan een GOTS gecertificeerd artikel gestelde eisen zijn ook hier van toepassing: dus milieuvriendelijke en sociale productie.

Wasbare wol

Deze wol is door een nieuwe en schone techniek machinewasbaar gemaakt. Hoe zit dit? Wol is een proteïnevezel, te vergelijken met menselijk haar, die bestaat uit microscopisch kleine schubjes die over elkaar liggen. Door wol machinaal te wassen komen deze schubjes als het ware met elkaar in de knoop, met als gevolg dat de wol krimpt en vervilt. Bij ‘gewone’ machinewasbare wol worden deze schubjes afgevlakt in een sterk vervuilende techniek waarbij veel chloor en water wordt gebruikt.
Dit artikel is machinewasbaar gemaakt door de zogenaamde plasmatechnologie. De plasma wordt gevormd door elektriciteit op een gecontroleerde manier door een een niet geleidend gas te jagen. Als de wol door dit plasmaveld wordt gehaald, volgt een reactie die de schubjes afvlakt en vervilting opheft. Deze schone techniek voldoet aan de strenge GOTS-eisen voor biologische textiel.
Hier kan je nog meer lezen over WASBARE WOL


Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: zwart
Fabrikant: Engel Natur
Gerelateerde Producten