Damesshirt van biologische wol en zijde

Engel
EN_794974
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Damesshirt van biologische wol en zijde met lange mouwen

Shirt van superfijne biologische scheerwol en zijde. Gemaakt in een rekbare interlock rib, lichte V-hals met een knoopsluiting en met lange mouwen. De wol is met een milieuvriendelijke techniek wasbaar gemaakt en het shirt is GOTS-gecertificeerd.

Wasbare wol

Deze wol is door een nieuwe en schone techniek machinewasbaar gemaakt. Hoe zit dit? Wol is een proteïnevezel, te vergelijken met menselijk haar, die bestaat uit microscopisch kleine schubjes die over elkaar liggen. Door wol machinaal te wassen komen deze schubjes als het ware met elkaar in de knoop, met als gevolg dat de wol krimpt en vervilt. Bij ‘gewone’ machinewasbare wol worden deze schubjes afgevlakt in een sterk vervuilende techniek waarbij veel chloor en water wordt gebruikt.
Dit artikel is machinewasbaar gemaakt door de zogenaamde plasmatechnologie. De plasma wordt gevormd door elektriciteit op een gecontroleerde manier door een een niet geleidend gas te jagen. Als de wol door dit plasmaveld wordt gehaald, volgt een reactie die de schubjes afvlakt en vervilting opheft. Deze schone techniek voldoet aan de strenge GOTS-eisen voor biologische textiel.
Hier kan je nog meer lezen over WASBARE WOL

Engel Natur: voorbeeldig en consequent

Engel Natur, gevestigd in het stadje Pfüllingen aan de voet van de Schwäbische Alb (een middelgebergte in Z-W Duitsland), is al ongeveer 35 jaar een van dé voorbeelden van een bedrijf dat consequent en voorbeeldig biologische grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Engel Natur doet meer dan alleen ontwerp en verkoop, maar heeft ook een eigen productie-afdeling, een breierij. Directeur Gabriele Kolompar is een van de pioniers van het werken met biologische katoen en een van de drijvende krachten achter de Global Organic Textile Standard (GOTS). 
Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: donkerrood
Fabrikant: Engel
Reinigen: 30 graden wolwas
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten