Poncho van merinowol

Carraig Donn
AW_A200_mosgroen
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Mosgroene poncho van merinowol met Keltische motieven

Productbeschrijving:
Mosgroene poncho van merinowol met een authentiek Aran patroon van Keltische motieven. Deze poncho heeft aan de bovenkant een sluiting met twee leren knopen.
Het artikel is in Ierland gemaakt door Aran Woollen Mills, een bedrijf dat zijn oorsprong heeft op de Aran Islands.

  • Authentiek Aran motief
  • Sluiting met twee leren knopen
  • Gemaakt van merinowol

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze poncho is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne artikelen worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.

 
Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: mosgroen
Fabrikant: Carraig Donn
Reinigen: handwas