Aran Sweater van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B951_magenta
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Ierse Aran Sweater van honderd procent merinowol

Ierse trui van honderd procent merinowol, met een authentiek Aran kabelmotief, een kenmerk van de oude brei-nijverheid op de Aran Islands voor de kust van Ierland. Deze lange, magenta-kleurige trui heeft een ronde hals en lange aansluitende mouwen.

Aran Sweaters

De naam van de Ierse breierij Aran Woolen Mills waar deze trui is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: mosgroen
Fabrikant: Carraig Donn
Reinigen: handwas