Damesvest van biologische wol fleece

EN_584470_zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart damesvest van biologische wol fleece

Vlot ogend, mooi afgewerkt, maar vooral behaaglijk warm. Dit vest van biologische merinoswol is je ideale metgezel tijdens de wintermaanden. Ideaal om te dragen tijdens klussen buitenshuis, maar ook voor een wandeling of om in te relaxen.
Het vest is licht getailleerd, heeft twee steekzakken en een stevige ritssluiting die tot bovenaan de ruime kraag doorloopt. IVN Best gecertificeerd: de hoogste standaard voor biologische kleding.

  • Zachte merinoswol
  • Getailleerd
  • Steekzakken en stevige rits

Over de wol van dit vest

Wol is een proteïnevezel die lijkt op menselijk haar en wordt al sinds de prehistorie gebruikt om kleding van te maken. Wol werkt vochtregulerend: het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Daarnaast is wol isolerend en ademend, van nature vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten.
Dit vest is gemaakt van merinowol, afkomstig van het merinoschaap. Merinowol wordt bijzonder gewaardeerd om zijn fijnheid en zachtheid. De merinowol van dit vest komt uit Zuid-Amerika (Patagonië). Door de extreme temperaturen op de Patagonische vlaktes is de wol van de merinoschapen daar dichter en kroeziger, en wordt daarom door velen hoger gewaardeerd dan de Australische merinowol. Ook de in Australië veel toegepaste praktijk van het 'mulesing' komt in Patagonië niet voor.   

Materiaal: 100% biologische merinowol
Kleur: Zwart melange
Fabrikant: Engel Natur
Reinigen: Handwas
Keurmerk: IVN Best
Misschien ook interessant voor u: