Ierse Aran Sweater van merinowol

Aran Woolen Mills
AW_B811_atlantic
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Ierse Aran Sweater van honderd procent merinowol

Donkerblauwe, dikker gebreide en warme trui van honderd procent merinowol met een all-over Aran patroon (kabels). Aran Woolen Mills is een breierij die de traditionele motieven koestert (zie beneden). Bij deze trui loopt dit motief loopt zowel over de voor- als achterkant. De trui heeft een aangebreide smalle boordkraag en een sluiting met drie knopen.

Aran Sweaters

De naam Aran Woolen Mills verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende begonnen met het breien van typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Vaak hadden die motieven een betekenis die verwees naar de visserij: ze stonden bijvoorbeeld symbool voor veiligheid of een goede vangst. De oorspronkelijke Aran Sweaters werden gemaakt van ongeverfde en ongewassen wol die nog veel lanoline (wolvet) bevatte, en die de truien waterafstotend maakte. Er werd gezegd dat elke familie een eigen kabelmotief hanteerde: zo konden drenkelingen gemakkelijker worden geidentificeerd aan de hand van hun kleding.
De moderne truien worden niet meer gemaakt met de harde inheemse wol maar met zachtere merinowol. Voor de goede orde: deze is wel degelijk gewassen.


Bovenwijdte Ruglengte Mouwlengte
S 114 68 61
M 116 69 61
L 118 70 61
XL 124 71 61

Materiaal: 100% merinoswol
Kleur: grijsblauw
Fabrikant: Aran Woolen Mills
Reinigen: handwas